Gorilla blend to wyjątkowe połączenie dwóch kaw speciality.
Starannie dobrane Peru Cajamarca SHB oraz Gwatemala San Martin Jilotepeque doskonale uzupełniają się smakowo dając dobrze zbalansowane espresso o średnim body.
Dopracowany profil palenia gwarantuje smak, który doceniło wielu naszych klientów. Gorilla blend idealnie sprawdzi się zarówno w ekspresach ciśnieniowych, jak i w domowych ekspresach automatycznych.
Miłośnicy mocniejszego naparu kawowego o głębokim smaku docenią z pewnością możliwość jej przygotowania z wykorzystaniem French Pressa lub włoskiej kawiarki.
Specyfikacja Produktu:
Producent: Hard Beans
Smak: orzechy włoskie, żółte owoce, pomarańcze
Region: San Martin Jilotepeque, Cajamarca
Obróbka: Washed
Zbiór: 2022
Wysokość uprawy: 1600-2000 m n.p.m. oraz 1600-1800 m n.p.m.
Odmiana: Catuai, Bourbon, Caturra, Typica
ZALECANY PRZEPIS
Doza: 17,5 g;
Uzysk: 45 g;
Czas parzenia: 25 sek;
Temperatura: 93 C;